Over ons

Over ons

De Oogappelboom is een kleinschalige logeeropvang voor kinderen met autisme, ADHD en gerelateerde ontwikkelingsstoornissen. Wij, de begeleiders van de Oogappelboom, streven ernaar een warme en gemoedelijke omgeving te creëren, waarin de kinderen zich geborgen, gehoord en gezien voelen. Daarnaast is de Oogappelboom dé ideale plek voor een kind om sociale vaardigheden te ontwikkelen, vrienden te maken onder leeftijdsgenoten en, met een beetje hulp van onze kant, deze vriendschappen ook goed te leren onderhouden. Ondertussen worden de ouders/verzorgers tijdens de logeerweekenden even ontlast van hun vaak best zware taak rondom hun speciale, zorg-intensieve kind(eren).

We zijn ervan overtuigd dat juist deze groep kinderen goed gedijt bij rust, regelmaat en een bepaalde mate van reinheid ;-). Maar omdat het dagelijks leven niet altijd zo in elkaar zit, maken wij ons ook hard de kinderen een stukje voor te bereiden op de ‘grote buitenwereld’, waar zij zich niet alleen nu, maar ook later als volwassenen, zo zelfstandig mogelijk zullen moeten kunnen redden.

Daarom werken wij zoveel mogelijk volgens het Pipi-principe:

‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’

Natuurlijk doen we dit in samenwerking met de ouders/verzorgers. Zij kennen hun kind tenslotte als geen ander!

 

 

Een stukje geschiedenis

De Oogappelboom is bijna 15 jaar geleden begonnen als kleinschalige logeeropvang op een vakantiepark in Noordwijk. Het respect, geduld en inlevingsvermogen van de begeleiding naar de kinderen toe, heeft ervoor gezorgd dat zij zich geliefd en geaccepteerd voelen. Sommige kinderen komen daarom ook al meer dan 10 jaar bij ons en hebben, naast enorm veel plezier samen, ook mooie vriendschappen opgebouwd. In 2019 is de Oogappelboom verhuisd naar een, al zeggen we het zelf, prachtige boerderij in Noordwijkerhout. Er is nog veel meer ruimte om naar hartenlust te kunnen spelen, maar de kleinschaligheid is gebleven.

 

  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons